Politika zasebnosti

Kdo smo?

Gardina je majhno zasebno podjetje specializirano za vrtičkarje in vinogradnike. Pri nas boste lahko našli veliko stvari za ureditev svojega vrta ali trate. Imamo pa tudi izkušnje z velikimi pridelovalci sadja in vinarji. Pri nas se lahko vedno oglasite po prezplačen nasvet ali pa nam pošljete vprašanje na naš naslov: https://gardina.si ali email: info@gardina.si.

Katere osebne informacije zbiramo in zakaj?

Na naši spletni strani zbiramo osebne podatke naših obiskovalcev, kot so ime, priimek, elektronski naslov in tehnične informacije, kot so piškotki. Osebne podatke pod nobenim pogojem ne posredujemo tretjim osebam in jih uporabljamo izključno za namen obveščanja o novostih in ugodnostih našega podjetja. Vsako obdelavo podatkov nam mora obiskovalec seveda odobriti. Obstaja pa tudi možnost, da svojo odobritev kadarkoli prekliče.

Kako je s komentarji?

Naša spletna stran avtomatsko shrani podatke kot so informacije, ki jih je obiskovalec pustil v polju komentar, njegov IP in podatke o brskalniku z namenom, da lažje odkrijemo lažne prijave ali objave na naši spletni strani t.i. spam. Program Gravatar se anonimno poveže z vašim spletnim naslovom, da preveri, če ga uporabljate. Politika uporabe storitve Gravatar se nahaja na spletnem naslovu in je v angleščini: https://automattic.com/privacy/ .

Kaj je polje z vprašalnikom?

Preko tega polja lahko obiskovalec neposredno postavi svoje vprašanje. Osebni podatki služijo samo za identifikacijo, da gre za resnično osebo in ne t.i. robota, ki naključno vnaša besede. Podatki se hranijo omejen čas, dokler obiskovalec ne dobi odgovora. Nato se podatki izbrišejo in se ne uporabljajo za oglaševalske namene.

Kaj so to piškotki in zakaj se uporabljajo?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta. Njihov namen je prepoznavanje posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika, s katerim uporabnik obiskuje spletna mesta, zato lahko shranjevanje piškotkov po želji omejimo ali onemogočimo že s pomočjo nastavitev brskalniku. Če boste pustili komentar na naši spletni strani, lahko svoje ime, elektronski naslov in spletno mesto shranite v piškotkih. Piškotki vam olajšajo postopek prijave, da vam ni potrebno izpolnjevati svojih osebnih podatkov, kadar želite ponovno pustiti svoj komentar. Piškotki se lahko hranijo do enega leta.

Če imate račun in se prijavite na našo spletno stran, bomo napravili začasni piškotek, da preverimo, če vaš brskalnik podpira piškotke. Ta piškotek ne vsebuje nobenih osebnih podatkov in se izbriše, ko zaprete brskalnik.

Ko se vpišete na stran, bomo pripravili nekaj piškotkov s katerimi bomo shranili vaše osebne in izbirne podatke na zaslonu. Piškotki za vpis trajajo dva dni, piškotki za izbiro na zaslonu pa eno leto. Če boste izbrali “Remember Me”, bodo vaši podatki shranjeni dva tedna. Če se boste iz svojega računa izpisali, bodo vpisni piškotki izbrisani.

Vaš brskalnik bo ustvaril dodaten piškotek, če boste urejali in objavili članek. Piškotek ne vsebuje nobenih osebnih podatkov in samo kaže številko objave članka, ki ste ga uredili. Poteče čez 1 dan.

Kaj pa vsebine iz tujih spletnih strani?

Članki na naši spletni strani lahko vključujejo vsebine (zvočne, video, slikovne vsebine in članke). Vsebine, ki so vključene v članke iz drugih spletnih strani delujejo enako kot da si jih ogledate na uradni spletni strani.

Te spletne strani lahko zbirajo vaše podatke, uporabljajo piškotke, vključujejo sledljivost tretjih oseb in spremljajo vaša dejanja v zvezi s temi vsebinami.

S kom delimo vaše podatke?

Vaših osebnih podatkov, ki jih prejmemo preko spletne strani gardina.si ne delimo z nikomer.

Kako dolgo hranimo vaše podatke?

Če pustite komentar, se komentar in njegova vsebina hranita za vedno. To je zato, da lahko prepoznamo in odobrimo vsak naslednji komentar, brez, da bi ga zadržali v čakalnici za moderiranje.

Kakšne pravice imate nad svojimi podatki?

Če imate račun na naši spletni strani, ali ste pustili komentar, lahko zahtevate izvozni dokument o vseh podatkih, ki jih beležimo o vas, vključno s podatki, ki ste nam jih sami posredovali. Lahko tudi zahtevate izbris vseh vaših podatkov. To ne vključuje informacij, ki smo jih dolžni hraniti za administrativne, pravne ali varnostne namene.

Kam pošljemo vaše podatke?

Vaše komentarje lahko pregleda program za detekcijo spamov.

Kako nas lahko kontaktirate?

Za vse informacije glede politike varovanja podatkov nas lahko kontaktirate na elektronski naslov: info@gardina.si

Kako varujemo vaše podatke?

Vaši podatki so varno shranjeni na naši spletni strani, ki je zaščitena z geslom in do katere ima dostop omejeno število oseb. Zavedamo se, da so vaši podatki pomembni, zato tudi skrbimo, da so ustrezno zavarovani pred tretjimi osebami.